Dekzeilen

Dekzeilen

Dekzeilen of baches kennen heel wat toepassingen. Op deze pagina geven we een overzicht van de verschillende mogelijkheden binnen de transportwereld. Voor info over zeilproducten van een andere aard verwijzen we naar de pagina industriële toepassingen.

Op onze portofolio vind je vele voorbeelden van alle soorten zeilen.

Schuifzeilen

Schuifzeilen zijn tegenwoordig de meest gebruikte zeilen. Wij lassen altijd hoogfrequent omdat dit de beste garantie geeft op een lange levensduur.  Bijkomende onderdelen zijn de wielen en spanriemen die bevestigd worden op een verticale singel voor de sterkte van het zeil. Voor alle types wielen en spanriemen kan u bij ons terecht. Er is keuze tussen een standaardafwerking of een XL afwerking. De XL zeilen zijn sterker en voldoen aan de normen voor de ladingzekerheid.
De schuifzeilen kunnen voorzien worden van een anticutbescherming.

Laat je inspireren door onze portfolio.

Tirzeilen

Tirzeilen vormen één geheel en liggen als een hoes over de constructie van de vrachtwagen. Deze baches kunnen opengemaakt worden door de zijden of het achterberd los te maken en dit omhoog te duwen. Ze worden volledig op maat gemaakt, hoogfrequent gelast, en versterkt waar nodig.

Laat je inspireren door onze portfolio.

Oprolzeilen

Oprolzeilen zijn de favoriete baches van de drankensector. De zeilen rollen mechanisch omhoog waardoor laden en lossen van drank heel gemakkelijk gaat. Het plaatsen van deze bachen is een kunst op zich. De zeilen worden op een rol bevestigd dmv van een gelast touw, een zoom of 3M duallock. In de onderkant wordt plaats voorzien voor een buis. Riemen met T-haken houden het zeil onderaan vast. Uiteraard worden deze geleverd met de nodige hoogfrequent gelaste versterkingen zodat de slijtage tot een minimum beperkt wordt.

Laat je inspireren door onze portfolio.

Dakzeilen

Voor elk soort dak kan u bij ons terecht. Dit kan gaan van een arcade tot een schuifdak.

 • Voor daken op kipwagens kan u terecht bij de kippers

 • Voor versterkte daken kan u terecht bij carapax

Kippers

Kipwagens of kippers hebben een afdekzeil nodig. Deze op maat gemaakte zeilen krijgen heel wat te verduren door mechanische bewegingen en weersinvloeden. Vandaar is een sterke afwerking noodzakelijk. De verscheidenheid in kippers, het precieze maatwerk maakt van dit artikel één van de specialiteiten van Chanterie.

Laat je inspireren door onze portfolio.

Beschermhoezen

Hoezen dekken een ruime waaier. Meestal gaat het om toepassingen voor specifieke problemen. Alles wat een klant maar kan nodig hebben om zijn product of eigendom te beschermen tegen bv. stof, vocht, regen, krassen, tijdens transport, op de werkvloer of bij opslag beschouwen we als een hoes. Dit kan gaan van een beschermtas voor laptop of computer tot de overdekking van een vliegtuigmotor. Ook industriële toepassingen zoals trechters vallen onder de noemer hoes. We zoeken samen met de klant naar de beste oplossing.

 • Verkeersbordhoezen op maat te krijgen
 • Hoezen in foodgrade kwaliteit

Laat je inspireren door onze portfolio.

 

Netten & Platte zeilen

 • Geplastficeerde netten
 • Knooploos net
 • Kolennet
 • Windbreeknet
 • Steigernetten
 • Veiligheidsnetten, valbeveiliging (EN1263-1 type S)
 • Containernetten

Sommige netten kunnen gecombineerd worden met standaard pvc-zeil om een heel sterk geheel te maken.

Laat je inspireren door onze portfolio.

Kleine aanhangwagens & bakzeilen

We leveren alle soorten carrosseriezeilen voor kleine aanhangwagens. Alle baches worden op maat gemaakt.
Bedrukking van eenvoudige belettering tot ingewikkelde tekeningen of geprint met foto's van je producten, werf, werkplaats.

Neem een kijkje op onze uitgebreide portfolio ter inspiratie.

Anticut | Antidiefstal | Kabel versterkt weefsel

Diefstal- en vandalismepreventie door middel van anticutweefsel.

Dekzeilen kunnen versterkt worden met speciaal weefsel als weermiddel tegen vandalisme en diefstal. Bij een poging om in het zeil te snijden verhinderen daartoe aangebrachte metaaldraden op doeltreffende wijze beschadiging en mogelijkheid tot diefstal

 • Chanta-Defence
 • Chanta-Protect
 • Staalkabel

Laat je inspireren door onze portfolio.

Arcade

Het arcadesysteem is een speciale toepassing waarbij zijden en dak gelijktijdig kunnen openschuiven. De kenmerken van de zeilen en het dak komen overeen met de hoge kwaliteit van de standaardproducten.