Schuifzeilen

EN 12642XL regelmentering

U kan uw zeilen laten afwerken volgens de veiligheidsnorm EN12641-2. Deze zeilen voldoen aan alle voorwaarden gesteld door Europa ivm ladingzekerheid. Deze reglementering moet ervoor zorgen dat trailers sterker gebouwd worden met minder ladingverlies tot gevolg. Wie een EN gekeurde wagen koopt is pas in regel wanneer er ook zeilen in hangen gemaakt volgens de EN normen. Tests wezen uit dat ons materiaal voldoet aan de gestelde voorwaarden.

De norm EN 12642XL reglementeert de sterkte van de bovenbouw van trailers. Een opbouw naar deze norm laat het zekeren van zwaardere ladingen toe geldend voor alle ladingen in tegenstelling tot de certificering volgens VDI2700 die alleen geldt voor bepaalde ladingen en krachten.
De normering concentreert zich vooral op de versnelling van 0,5g in zijdelingse richting, aan beide zijden. Dit wordt gemeten met een luchtdrukkussen dat tussen een wand en de zijkant van de trailer wordt geplaatst. De ballon wordt opgeblazen tot de druk 10800kg (XL) bedraagt tegen het zijzeil. Bij deze 10800kg mag de zijwaartse uitstulping niet meer dan 30cm bedragen.

Schuifdaken

Schuifdaken zijn een zwak punt in de totale constructie van een trailer.
Lees hier meer


 

Geïsoleerde schuifzeilen

Schuifzeilen kunnen we voorzien van een isolerende laag. Vooral bruikbaar bij transport van vorstgevoelige voedingsmiddelen zoals aardappelen.

Standaard kleuren, geschilderd, geprint

U kan kiezen tussen:

  • Standaardkleuren: vraag naar onze waaier van beschikbare kleuren
  • Uw eigen kleur: het dekzeil wordt geprint in uw kleur naar keuze en gecoat. U kan een kleurproef aanvragen om zeker te zijn van het correcte kleur
  • Geschilderd: een zeil in standaardkleur wordt geschilderd met uw publiciteit
  • Geprint: we printen uw ontwerp op het zeil en voorzien dit van een coating voor lange levensduur

 

 

Vraag vandaag nog naar onze beste prijs

Contacteer ons op +32 9 386 04 09
of per e-mail
info@chanterie.be